Design and Manufacture of Small Mixer in Perilla Powder Production Technology by Spray Drying Method

Date Received: 21-11-2024

Date Accepted: 31-07-2025

Date Published: 31-07-2025

Views

2

Downloads

0

How to Cite:

Dung, L., Anh, H., & Hai, N. (2025). Design and Manufacture of Small Mixer in Perilla Powder Production Technology by Spray Drying Method. Vietnam Journal of Agricultural Sciences, 23(7), 947–959. https://doi.org/10.31817/tckhnnvn.2025.23.7.10

Design and Manufacture of Small Mixer in Perilla Powder Production Technology by Spray Drying Method

Le Van Dung (*) 1 , Hoang Xuan Anh 2 , Nguyen Thanh Hai 3

  • Tác giả liên hệ: [email protected]
  • 1 Khoa Cơ Điện Học Viện Nông nghiệp Việt Nam
  • 2 Khoa Cơ Điện, Học Viện Nông nghiệp Việt Nam
  • 3 Ban Đào tạo
  • Keywords

    Stirrer, mixer, perilla powder

    Abstract


    Design and manufacture small-sized mixing machines for the production of perilla essences aim to improve quality, increase product value, reduce investment and production costs. The machine can mix liquid products such as fruit juice, and can also mix other liquids depending on the technological requirements of each product in mixing liquid products. Combining theoretical and experimental research and graphic design software such as SolidWorks, AutoCAD, and Inventor were used to select the structure and operating principle, determine technical parameters and test to evaluate the working capacity of the mixer. The research results have calculated the design and selected the parameters, main parts of the machine, machine size (350mm × 350mm × 1,340mm), capacity from 30 liters/batch small mixing to mix the substances together in a uniform ratio. The machine has machine size (350mm × 350mm × 1,340mm) and capacity from 30 liters/batch. The machine has the advantages of good product quality, compact structure, easy to process and manufacture, reasonable price.

    Author Biography

    Nguyen Thanh Hai, Ban Đào tạo

    Trưởng ban Đào tạo

    References

    Jakobsen H.A. (2009). Agitation and Fluid Mixing Technology, In: Chemical Reactor Modeling. Springer, Berlin, Heidelberg.

    Nguyễn Minh Tuyển (1987). Các máy khuấy trộn trong công nghiệp. Nhà xuất bản Khoa học Kỹ thuật. Hà Nội.

    Nguyễn Minh Tuyển (2006). Quá trình và thiết bị khuấy trộn trong công nghệ. Nhà xuất bản Xây dựng.

    Nguyễn Bin (2023). Các quá trình, thiết bị trong công nghệ hóa chất và thực phẩm (Tập 2 - Phân riêng hệ không đồng nhất, khuấy trộn, đập, nghiền, sàng). Nhà xuất bản Bách khoa, Hà Nội.

    Nguyễn Bin (2004). Các quá trình, thiết bị trong công nghệ hoá chất và thực phẩm. Nhà xuất bản Khoa học và Kỹ thuật.

    Ramesh R. Hemrajani & Gary B. Tatterson (2003). Hand book of Industrial mixing Science and Practice, A John Wiley & Sons, inc. Publication

    Trần Như Khuyên & Nguyễn Thanh Hải (2021). Giáo trình thiết bị chế biến nông sản thực phẩm. Nhà xuất bản Học Viện Nông nghiệp.